BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde belirlenen bölgelere güvenlik kamerası yerleştirilecek. Kameralar sayesinde ilçede meydana gelebilecek genel asayiş olaylarına daha hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor.
Kaymakam İlçe Kaymakamlı Ahmet Yurtseven'in makamında bir araya gelen İlçe Belediye Başkanı Ergün Koç, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Kaplan hazırladıkları Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi'nin protokolünü törenle imzaladılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Karacabey İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtseven, "Kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan, daha huzurlu bir Karacabey için bu projeyi geliştirdik" dedi. İlçenin belirli noktalarına yerleştirilecek güvenlik kameraları sayesinde, ilçeye hizmet ve genel asayiş olaylarına daha fazla hakim olacaklarını belirten İlçe Belediye Başkanı Ergün Koç. "Deyim yerindeyse Karacabey artık BBG evine dönecek" diye konuştu.
İmzalanan protokol ile birlikte ilçeye 13 izleme, 3 plaka tanıma sistemi olmak üzere, 53 sabit ve 1 hareketli kamera kritik noktalarında kurulacak.