BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, zeminle aynı seviyede olan evin çatısına çıkan inek, prefabrik çatının çökmesi sonucu evin yatak odasına düştü. Kısa süreli şoku üzerlerinden atan ev sakinleri ineği saman verip sakinleştirerek, evin dışına çıkardı.
Olay, dün Karacabey’e bağlı Yeniköy’de meydana geldi. Cevdet Karaçoban’a ait bir cephesi yamaca dayalı evin çatısında biriken meşe tohumlarını yemek için çıkan ineğin ağırlığına dayanamayan prefabrik kaplama çöktü. Çatının çökmesi sonucu yaklaşık yarım ton ağırlığındaki inek, büyük bir gürültüyle evin yatak odasına düştü.
Olayın gündüz saatlerinde olması ve yatak odasında kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, gürültüyle düşen ineğin çıkardığı ses ev sakinlerinin ilk anda korkmasına neden oldu. Sesin geldiği yöne koşan aile sakinleri, yataklarının üstünde bir inek görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Kısa süreli şoku üzerilerinden atan ev sakinleri, kendileri gibi şoka giren ineği ürkütmeden samanla sakinleştirerek dışarı çıkardı.
'İNEK DE BİZ DE ŞANSLIYMIŞIZ'
Cep telefonuyla yataktaki ineği görüntüleyen ev sakinlerinden Ömer Karaçoban, olay gece yaşanmadığı için şanslı olduklarını belirterek şunları söyledi:
"İnek tam yatağın üstüne düştü çünkü. Eğer yatan birileri olsaydı sakat kalabilirlerdi.  Sesi duyup içeri koştuğumuzda yataktaki ineği görünce önce olayın nasıl olduğunu çözmeye çalıştık. Sonrasında hepimiz bu komik duruma güldük. İnek de çok şanslıymış. Tam yatağın üstüne dört ayağının üzerine düşmüştü. İnek de bizde çok şanslıymışız."