İZMİR’in Karaburun ilçesinde nergis çiçekleri toplanmaya başlandı. Tarlalardan toplanarak Karaburun köylüsü tarafından destelenen nergisler, çiçek tezgahlarında ön saflardaki yerini alıyor.
Çeşitli endemik türlere ev sahipliği yapan, zengin bitki örtüsüne sahip Karaburun’da her yıl aralık ayından itibaren çiçeklenmeye başlayan nergis tarlaları, şubat ayı sonuna kadar ilçeyi süslemeye devam ediyor. Üreticiler bu yıl verimin geçen yıla oranla çok düşük olduğunu, bu yüzden nergis destesinin daha yüksek fiyata satıldığını belirtti.
BU YIL EN KARLI MAHSUL
Karaburun Yeniliman mevkisinde 20 yılı aşkın süreden bu yana nergis yetiştiren Ömer Fevzi-Nurten Bozan çifti de nergisin bu yılki kazancından çok memnun. Ege'de hiçbir mahsulün bu kadar kar getirmediğini dile getiren Ömer Fevzi Bozan, “Geçen yıla göre verim düşük ama tüm çiçeklerimizi tarladan toplar toplamaz hak ettiği fiyata satabiliyoruz” dedi. Karaburun Bozköy'deki tarlasında çiçek yetiştiren İsmail-Benek Çelik çifti de “Geçtiğimiz yıl tarlamızdan yaklaşık 105 bin nergis topladık. Bu yıl verim geçen yıldan daha az. Fakat yine de çok memnunuz” diye konuştu.