Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nce doğaya kurulan fotokapanlar ile yaban hayvanların türleri, yoğunluğu ve yaşam alanları belirleniyor.
Karabük Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' kapsamında geçen yıl başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Bu yıl sonunda tamamlanacak çalışma için doğaya, hayvanların hareketleriyle devreye girerek fotoğraf ve video çekme özelliğine sahip 10 fotokapan kuruldu. Fotokapanlar ile şimdiye kadar yaban kedisi, kızıl tilki, çakal, kurt, karaca, kaya sansarı, yaban domuzu, bozayı ve sarı boyunlu orman faresi görüntülenerek saptandı.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü mühendisi İsmail Sevimler, doğaya kurdukları 10 fotokapan ile il genelindeki yaban hayatı içinde yaşayan türlerin tespitini yapıp, doğal olarak yaşayıp üreyebildikleri alanlar ve tür dağılımları konularında bilgi edindiklerini söyledi. Fotokapan çalışmasıyla şimdiye kadar yoğun bir popülasyon saptadıklarını belirten Sevimler, "Bu sevindirici bir durum. Popülasyonun yoğunluğunu gösteren bir durum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI