KARABÜK'te, Uludere'de ölenleri anan Demokratik Öğrenci Derneği üyelerine bir grup saldırmak istedi. Polis, öğrencilerin etrafında kalkanlarla önlem alırken, saldıran kişilere biber gazıyla müdahalede bulundu. Polis, öğrencileri minibüslerle alandan uzaklaştırdı.
Demokratik Öğrenci Derneği üyesi yaklaşık 70 kişi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde toplanarak Uludere'de yaşamlarını kaybedenleri andı. Polis çevrede önlem alırken, yaklaşık 60 kişilik grup "Vatan sana canım feda" sloganı atarak pazar yerine doğru yürüdü. Polisin engel olduğu kişiler, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin'e, Uludere ile ilgili açıklamada bulunan kişilerin Karabük'ün huzurunu bozduğunu söyledi. Oktay Keskin, 70 kişinin huzuru bozamayacağını söyleyerek, taşkınlık yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Demokratik Öğrenci Derneği üyeleri "Unutursak kalbimiz kurusun", "Bombalar değil sessizlik öldürür", "Roboski katliamanı kınıyoruz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Katil devlet hesap verecek", "Anaların ağıtları yüreğimizde" yazılı dövizleri açarak, ölenler için saygı druruşunda bulundular. Bu sırada diğer grup ise İstiklal Marşı'nı okudu. Basın açıklamasını okuyan grup, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin isimlerini hep birlikte söylerken, yere koydukları siyah bir örtü üzerine kırmızı karanfiller bıraktılar.
Polis, Uludere'de ölenleri anan öğrencilere saldırmak isteyen kişilere engel oldu. Polis, biber gazıyla müdahalede bulunurken, arbede yaşandı. Demokratik Öğrenci Derneği üyeleri polis nezaretinde yaklaşık 150 metre kadar yürüyerek pazar yerinin üstünde bulunan bir sokağa götürülerek, saldıraya geçen kişilerden uzaklaştırıldı. Polis sokakta geniş güvenlik önlemleri alarak kimseyi yaklaştırmadı. Daha sonra öğrenciler 2 minibüsle mahallenin dışına çıkarılırken, çok sayıda polis aracı ve bir TOMA da eşlik etti.