Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - TÜRKİYE Kano Federasyonu’nun düzenlediği Durgun Su Kano Sürat Yarışları sona erdi.
Karabük Üniversitesi Kampüsü'nün önünden geçen Araç Çayı’nda yapılan yarışmaya,  Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 12 kulüpten 100 sporcunun katıldığı 2 gün süren yarışlarda sporcular K-1, K-2, K-2 mix, C-1 sınıflarında 500 metre ve 200 metrede yarıştı. Milli ve genç sporcuların baştan sona oldukça çekişmesiyle geçen yarışlarında kanoları devrilen sporcular soğuk olan suda zor anlar yaşadı. Suyun içersindeki sporcular bota alınarak düştükleri zor durumdan kurtarıldı.
Yarışma sonunda kategorisinde ilk üçe giren sporculara madalya, genel sıralamada bayanlarda ve erkeklerde ilk üçe giren kulüplere de kupaları verildi.
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, hedefleri çerçevesinde olan kano sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Mengütay, "Sporcularımız aralarındaki sosyal uyumu bozmadan birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir atmosferde yarışmaları tamamladılar. Sevgi ve kardeşlik ortamının burada fazlasıyla göz önünde olması bizleri son derece mutlu etti. Bu yarışmalar geliştirilerek sürdürülecek" dedi.
Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a desteklerinden dolayı plaket verdi.

BD(EE/ESM) (FOTOĞRAFLI)