KARA Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KKK) uzman erbaş ihtiyacını karşılamak için Personel Temin Merkezi Komutanlığı'nda yapılan uzman erbaş adaylarına yönelik yapılan sınav aşamaları ilk kez basınla paylaşıldı.

Ön başvuruları Kara Kuvvetleri Komutanlığı internet adresinden yapılan ve yaklaşık 19 bin uzman erbaş adayının katıldığı Cebeci'deki Merkezde kayıt kabul, yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamalarından oluşan sınavlar yapıldı. Uzman erbaş olmak için ön başvuru yapanlardan gerekli koşulları taşıyan adaylar, 'KKK'nın internet sitesinden vatandaşlık numarasıyla sorgulama yapılarak cep telefonlarına yapılan bilgilendirme ile sınava çağrılıyor.

Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkez Komutanlığı Tanıtım Kısım Amiri Muhabere Albay Levent Bahçetepe, uzman erbaş temini hakkında bilgi verirken, merkezlerine gelen adayların, kayıt kabul işleminin ardından 7 soruluk bir sınava tabi tutulduğunu anlattı. Yazılı sınavın ardından ön sağlık muayenesine alınan adaylarda, renk körlüğü ve düz tabanlık gibi sorunların olup olmadığına bakıldığını belirten Bahçetepe, fiziki yeterlilik testinde ise adaylara belirli sayıda şınav ve mekik çektirilip, koşu yaptırıldığını kaydetti. Bahçetepe, sonuçları aynı gün bildirilen sınav aşamasında başarılı olanların askeri hastaneye sevklerinin yapıldığını, güvenlik soruşturması işlemlerinin başlatıldığını belirtti.

Muhabere Albay Levent Bahçetepe, uzman erbaşların 3 yılda bir sözleşme yenileyip, 45 yaşına kadar çalışabileceğini, ardından devlet memurluğuna geçebileceklerini belirtti. Bahçetepe, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman erbaş olarak görev yapmak isteyenlerin KKK'lığının internet sitesini takip ederek ön başvuru yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Uzman erbaşlık sınavını kazananlarla birlikte Personel Temin Merkezi Komutanlığı önünde bekleyen yakınları, büyük mutluluk yaşadı. Sınavda başarılı olan adaylarla birlikte aileleri de çok heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdiler.



(FOTOĞRAFLI)