KARS- Digor karayolundaki buzlanma nedeniyle Gürcistan-Nahçivan-İran arası yük taşımacılığı yapan TIR'lar ile birlikçe çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Karayolları ekiplerini bekleyen sürücüler araçların kaymaması için elleriyle karları kazrken yola avuçlarıyla kum serpti.
Kars'ta geçen Cuma günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kapalı köy yolunun bulunmadığı Kars'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle Digor karayolunda çok sayıda araç saatlerce yolda kaldı. Zincirsiz yola çıkan sürücüler zincir takmaya çalışırken, bazı sürücüler Karayolları ekiplerinin geciktiğini öne sürerek kar altından çıkardıkları kumları araçlarının altına serperek gitmeye çalıştı. Kars-Digor karayolunda her yıl aynı görüntülerin ortaya çıkmasına  rağmen yetkililerin gerekli önlemin alınmadığı öne sürüldü.
Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de Digor yolunda kontrollerini artırdı. Yoldan çıkan ve kaza yapan araçlara yardımcı olmaya çalışan polis ekipleri sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karayolları ekipleri yolda kalan araçlar kurtarıldı.