BURSA Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'ndeki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (Emitt) Bursa kentinin Kar ve Ateş teması ile dikkat çektiğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Turizm Yatırımları Derneği ortaklığı ile Tüyap fuar merkezinde düzenlenen EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na Fuara katkılarından dolayı verdi. Kar ve Ateş teması ile gündeme gelen Bursa, stant olarak da ilgi çekmeyi başardı.
Bursa Şehir markasını en iyi şekilde tanıtmak istediklerini söyleyen Vali Karaloğlu: “Bu sene 18. Düzenlenen Akdeniz turizm ve seyahat fuarı EMITT'in ilk günü. Biz de Bursa olarak Kar ve Ateş teması ile fuara katılıyoruz. Kar'ımız Uludağ, Ateşimiz Termal sağlık turizmi. Hedefimiz şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak. Bursa valiliğimiz ile turizm birliğimiz, sektör, otelcilerimiz, tur operatörlerimiz burada. Sektörün bütün temsilcileri şehrimizi tanıtmaya çalışıyor" dedi.
KÜLTÜR TURLARI
Tur operatörleri ile yapacağı toplantı öncesi bilgi veren Vali Karaloğlu: “Özellikle kültür turları bakımından Bursa bir uğrak yeri olarak kullanılıyor. İstanbul'dan çıkan tur öğle yemeğini Bursa'da veriyor Balıkesir'e devam ediyor. Biz onlara şu çağrıyı yapacağız. Bursa sadece bir İskender kebabı yenecek kadar kısa bir sürede anlaşılacak bir şehir değil. Bursa çok derin bir şehir. Bursa Osmanlının kurucu başkenti. Bursa'da daha uzun konaklayarak tam bir Bursa turu olmasını arzu edeceğiz. Kültür turları ile Bursaya gelen insanların en azından bir gece konaklayarak 2 günlerini Bursa'da geçirmeleri için çalışacağız. Yeni bir destinasyon olarak İstanbul - Bursa - Edirne, Osmanlının en önemli 3 başkentinin tek kültür turunda buluşturacak yeni bir çalışmayı arkadaşlarla konuşacağız. İnşallah bunlarda başarılı olursak hem Bursa'ya gelen turist sayısını artıracağız hem de konaklama süresini artıracağız" diye konuştu.
Emıtt turizm Fuarı'nda; Türkiye'nin ve Dünya'nın önde gelen tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller, hava yolları, turistik beldeler, hastaneler ile 70 Ülke ve Türkiye'nin birçok İlinin stantları bulunuyor.Katılımcı rekorunun kırılması beklendiği fuar, 2 Şubat Pazar gününe kadar gezilebilecek. IA/(FK) (fotoğraflı)