ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen Hamsi Festivali'nde öğrenciler, hazırlanan mangallarda hamsi pişirip yedi. Festival kapsamında gerçekleştirilen, 'En güzel hamsi pişirme yarışması'nda ise öğrenciler pişirdikleri hamsilerle dereceye girmeye çalıştı.
BEÜ Zonguldak Meslek Yüksek Okulu bahçesinde karların üzerinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıllardan farklı olarak üniversiteye bağlı diğer meslek yüksekokulları ve Bartın Üniversitesi'nden öğrenciler de festivale katıldı. Festival ateşini Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altın ve davetliler birlikte yaktı. Öğrenciler, temizlenmiş olarak kendilerine dağıtılan 500 kilo hamsiyi, yaktıkları mangallara dizerek pişirdi ve yedi. Helva ve tatlı da dağıtılan festivalde öğrenciler ateşin etrafında halay çekerek eğlendi.
Festival kapsamında, 'En güzel hamsi pişirme yarışması' da düzenlendi. 10 bölümün katıldığı yarışmada öğrenciler hamsileri büyük bir özenle pişirip tabaklara koyarak jüriye sundu. Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nun yapımında emeği geçen hayırsever işadamları ile protokol üyelerinden oluşan jüri, öğrencilerin salata ile birlikte sundukları hamsilerden tadarak puan verdi. Yarışma sonunda dereceye girenlere plaket verildi.
Zonguldak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altın, festivalle farklı bölüm ve okullardaki öğrencilerin birbiriyle kaynaşmasını amaçladıklarını söyledi. Küçük bir etkinlik olarak başlayan organizasyonun geleneksel hale geldiğini anlatan Doç. Dr. Altın, "Öğrencilerimizle birlikte hamsi ateşimizi yakarak festivale başladık ve öğrenciler arasında hamsi pişirme yarışması düzenledik. Öğrencilerin birbiriyle ve halkla kaynaşması açısından bu etkinliği çok önemli buluyoruz" dedi.