MUŞ'ta 4 gündür etkili yağışların ardından kent merkezindeki kar kalınlığı 45 santime ulaştı. Hava şartları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, hafta sonu ile birleşince 4 gündür tatil yapan öğrenciler ise karın keyfini yaşıyor. Gün boyunca eğlenen çocuklardan bazıları, geceleri de sokak lambası ışığı altında kaydı.
Muş'ta kent merkezi kar altında kaldı Belediye şehirdeki karları yollardan temizlemek için 24 saat hizmet veriyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca otomobil kar altında kaldı. Merkez İstasyon Caddesi ile Atatürk Bulvarı'nda başlatılan kar temizleme çalışmalarına Belediyenin 3 greyder ve 2 kepçesi katıldı. Belediye çalışmalarına engel olan otomobillerin sahiplerine ise zabatı aracından anons yaparak ulaşmaya çalıştı. Belediye yetkilileri gün boyu şehir merkezinden toplanan karların kamyonlarla dışarı taşındığını açıkladı. ekiplerin taşıdığ yerde ise kardan küçük dağlar oluştu.
Kent merkezine yağan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ev ve işyerlerin çatılarının çökme ihtimaline karşılık sahipleri tarafından temizletilmeye başladı. Kimi çatıları kendi imkanı ile kimisi de para ile tuttukları kişilere çatıların karını temizletiyor.
Büyüklere cefa olan kar, çocuklara ise neşe kaynağı oldu. Perşembe ve cuma günleri okulların tatilmesinin ardından haftas sonuyla birlikte 4 gündür okula gitmeylen çocuklar cadde ve sokaklarda kar topu oynadı, kardan adam yaptı, ayakkabılarıyla ya da ayakkabıların altına taktıkları kornişlerle kaymanın keyfini çıkardı. Bazı çocuklar ise gece bile sokak lambalarının ışığı altında kaymaya devam etti.
ARDAHAN- ŞAVŞAT KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Ardahan-Şavşat karayolunun Sahara Geçidi ulaşıma kapandı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle yol açma çalışmalarının yapılamadağı belirtildi.