HAKKARİ'de bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışına sevinen öğrenciler, buz pistine dönen yolda kayak yapmanın keyfini yaşarken, kaygan yolda birbiriyle çarpışan bir çok araç maddi hasarlı kaza yaptı.
Hakkari'de bu sabah kar yağışı etkisini artırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Yola hazırlıksız çıkan bir çok sürücü ise kent merkezindeki Gençlik Caddesinde birbiriyle çarpıştı. Meydana gelen kazalarda hasar oluşurken, araçları kurtarmaya gelen çekici ise yolda kaldı. Bir sivil polis aracı ise yol üzerindeki bir kulübeye çarptı.
ÇOCUKLAR KARIN KEYFİNİ ÇIKARDI
Sürücüler için çile olan kar yağışı, öğrencilere keyif kaynağı oldu. Okullarından çıkan öğrenciler, buz pistine dönüşen yolda kayak yapmanın tadını çıkarken, zaman zaman düşmekten de kurtulamadı. sürücüler de yollarda tuzlanma çalışması yapmamasına tepki gösterdiler.
ÖZALP BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Bu arada, Van’ın Özalp İlçesi’nde, aniden bastıran ve aralıksız gece boyunca devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaya ve araç trafiğini aksatan yağış, Özalp Belediyesi’nin karla mücadele ekiplerini harekete geçirdi. Özellikle ana arterlerdeki kar yoğunluğu, iş makinaları tarafından bir araya toplanarak kamyonlara yüklenip ilçe dışına taşındı. Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, ilçenin kardan temizlenerek vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.