HAKKARİ'de yapımı süren yeni valilik binasının üzerindeki kar yığınları ve buz kütlelerinin, hemen yanında bulunan iki kulübe ile bir büfenin üzerine düşmesi sonucu ağır yaralanıp, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 47 yaşındaki Hacı Kurt, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşaat halindeki yedi katlı yeni valilik binasının çatısında biriken kar ve buz kütleleri dün saat 16.30 sıralarında bir anda düştü. Kar ve buz kütleleri cadde üzerinde bulunan çeşitli gıda maddelerinin satışının yapıldığı iki kulübe ve bir büfenin üzerine düştü. Olayda, kulübelerde satış yapan 6 çocuk babası Hacı Kurt ve 25 yaşındaki Şaban Aksu yaralandı. Kurt ve Aksu, olay yerine gelen itfaiye, AFAD ve polis ekipleri tarafından kulübelerden çıkarılıp, Hakkari Devlet Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastaneye ağır yaralı olarak getirilen Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam hayatını kaybederken, Aksu'nun tedavisi ise devam ediyor.
Yapılan otopsinin ardından bugün Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alınan Kurt'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Hakkari Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Gazi Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Cenaze, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz, BDP İl örgütü, yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında Kurt'un yakınları gözyaşlarına boğuldu.