ZONGULDAK'ta belediye tarafından işletilen Kapuz Plajı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'Mavi Bayrak' başvurusunda bulunuldu.
Kentin en gözde plajlarından Kapuz'da sezon açılışı yapıldı. Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte plajda incelemelerde bulundu. Başkan Akdemir, yaptıkları çeşitli tadilat ve yeniliklerle plajı yeni sezona hazır hale getirdiklerini söyledi. Yeşil ve mavinin bütünleştiği plajın temizliğin simgesi 'Mavi Bayrak' sahibi olabilmesi için Kültür ve Turiz Bakanlığı'na başvurduklarını belirten Başkan Akdemir, şöyle konuştu:
"Geçen şubat ayında müracaatımızı yaptık. Geçen hafta bakanlıktan gelen yetkililer su numunesi aldı, tesisleri inceledi. Mavi Bayrak almak için gerekli alt yapının hazır olduğu şeklinde görüşlerini dile getirdiler. Şuana kadar alınan 8 su numunesinin tamamının temiz olduğu tespit edildi. Bu rakamın 24 olması gerekiyormuş. O yüzden 16 su numunesi daha alınacak. Sonucun ise, gelecek yıl açıklanacağı belirtildi. İnşallah bir aksilik olmazsa bu plaja Mavi Bayrak kazandırmış olacağız."

FOTOĞRAFLI