BULGARİSTAN’ının Kapitan Andreevo sınır kapısında onarım çalışmaları nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Türkiye’den yükledikleri ihracaat mallarını Avrupa ülkelerine götüren TIR'lar bu kez Bulgar gümrügündeki onarım çalışmalarına takıldı. Kapıkule Gümrük Muhafaza yetkilileri Türkiye geçişinde herhangi bir sorun olmadığını, sorunun Bulgaristan gümrüğündeki inşaat çalışmalarından kaynaklandığını söyledi. Türkiye’den yüklediği domatesi, Romanya’ya götürmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen ve 32 saattir beklediğini söyleyen 47 yaşındaki TIR şoförü Orhan Güler,  “Bizim çilemiz hiç bitmiyor. Geçen hafta dozvola, bu hafta başka bir sorun Bulgaristan bunu hep yapıyor. Bizim yetkililer bize sahip çıkmıyor”dedi.
Manisa’dan yüklediği otomotiv yedek parçalarını Avusturalya’ya götürmek üzere Kapıkule sınır kapısında 24 saattir beklediğini söyleyen 60 yaşındaki Ali Köroğlu ise Bulgaristan plakalı TIR'ların kuyrukta sürekli kendilerini sollamasından şikayet ederek, “Yaklaşık 1972 yılından beri Kapıkule Sınır kapısında çıkış yapıyorum. Burada sorunlar çilemiz hiç bitmiyor. Yetkililer bizim sorunlarımıza kulak versin bu çile artık bitsin”dedi.
Bulgaristan yetkilileri, Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda saha genişletme çalışmaların önümüzdeki günlerde de  devam edeceğini açıkladılar.