KAPADOKYA'DA geçmişe uzanan kalesi, Göreme Doğal ve tarihi Milli parkına bakan panaromik görüntüsüyle Uçhisar, vadilere kuşbakışı bakan dinlenme merkezleri ve seyir yerlerindeki ağaçlara bağlanan nazarlıklar ve dilek bezleriyle de dikkati çekiyor.
Turizmin kalbi, kendine özgü cografi ve jeolojik yapısıyla, kalesinden dolayı Kapadokya’nın zirvesi olarak da bilinen Uçhisar beldesi, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin, Kapadokya turunda uğramadan, peribacalarının oluşturduğu vadiye karşı bir bardak çay içmeden geçmediği önemli bir turizm merkezi. Pers dönemindeki Kral Yolu ve Selçuklular dönemindeki İpek Yolu’nu kontrol eden, Nevşehir’e 7 kilometre uzaklıktaki Uçhisar, 6 Aralık 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Eğitim-Kültür ve Bilim Teşkilatı (UNESCO) tarafından dünyanın 'olağanüstü güzellikte doğal ve kültürel mirasına' katıldı.
Bölgenin en yüksek noktasını, zirvesini oluşturduğundan güneşin batışının en keyifli izlendiği yer olarak ünlenen Uçhisar, ağaçlara yerli ve yabancı turistlerin, nazar boncuğu takıp, bez bağlayıp, dilek tutmaları yüzünden adeta nazar ağacı haline geldi.

FOTOĞRAFLI