TÜRKİYE’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’ya gelen yabancı turist sıralamasında ikinci sırada yer alan İspanyollar'ın dilini bilen sayısının az olması nedeniyle hazırlanan proje kapsamında, 30 öğrenci ve 6 öğretmen aldıkları İspanyolca kursunun ardından bu ülkeye giderek staj yaptı. 
Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 2012 teklif döneminde “Turizmde İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi İçin İspanyolca Kursu ve Otel Stajı” isimli Avrupa Birliği, Leonardo da Vinci Hareketlilik projesi hazırladı. Kabul edilen projeye 30 öğrenci ve 6 öğretmenin Türkiye’de almış oldukları İspanyolca hazırlık kursundan sonra İspanya’da Endülüs bölgesinde otel stajı yaptı. Proje kapsamında, Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonunda Kapadokya bölgesindeki otel yetkilileri ve turizmcilerin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Turizm sektöründe İspanyolca'yı, İspanyol kültürünü, mutfağını ve İspanyol turizm işletmeciliğini iyi bilen kalifiye elaman yetiştirme amacı ile yapılan AB projesinin toplantısına Nevşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Proje koordinatörü Ömer Karataş, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Çağlayan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir Rehberler Odası yetkilileri, Türk Amerikan Derneği yetkilisi Mutlu Öğütgen ve Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren otellerin genel müdürleri ve şeflerinden oluşan çok geniş bir katılımcı kitlesi yer aldı.
Proje koordinatörü Ömer Karataş, Kapadokya bölgesine gelen yabancı turist sayısı sıralamasında İspanyol turist sayısı ikinci sırada yer aldığını bununla birlikte Kapadokya bölgesindeki otellerde çalışan turizmcilerden, İspanyolcayı ve İspanyol kültürünü bilen personel sayısında oldukça büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.
Karataş, turizmde İspanyolca bilen yetişmiş eleman eksikliğini gidermek için hazırlamış oldukları proje kapsamında 30 öğrenci ve 6 öğretmenin Türkiye’de almış oldukları İspanyolca hazırlık kursundan sonra İspanya’da Endülüs bölgesinde otel stajı yaptıklarını kaydetti.
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir ise, Kapadokya bölgesindeki eksikliğin bu proje ile gidermeye çalışmanın gurur verici bir başarı olduğunu belirtti. Bu tür projelerin devamının gelmesi gerektiğini ifade eden Demir, proje katılımcısı öğretmen ve öğrencilerini Peri Tower Oteli'ne davet ederek İspanyol mutfağından bir menü hazırlayıp davetlilere sunmalarının çok güzel bir yaygınlaştırma faaliyeti olacağının altının çizdi.
Öğrenciler ise, İspanya’daki staj esnasındaki tüm faaliyetlerini çekilmiş resimler ve video görüntüleri ile katılımcılara sundu. Toplantının sonunda proje katılımcısı öğrencilere Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen ve uluslararası geçerliliği bulunan Europass Belgesi ve yurt dışı staj sertifikası verildi.