KAPADOKYA Bölgesi'ndeki balonlar Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında İngilizce hazırlatılan afişlerle havalandı.
Nevşehir Jandarma Komutanlığı tarafından 3 metre boyunda İngilizce olarak hazırlatılan ve üzerinde 'Jandarma’nın 175'inci Yılı. Sadece bir gün değil her gün güvenlik' yazılı afişlerle havalanan balonlar, kutlamalara renk kattı. Pankartlar sabahın erken saatlerinde Göreme Beldesi'nden havalanan balonların sepetlerine asıldı. Pankartların asıldığı balonlarda bulunan turistler de rehberleri aracılığı ile bilgi edindikleri Jandarma teşkilatının yıldönümünü kutladı. Rehber turistlere jandarma teşkilatı hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:
"Jandarma’nın 175'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bu sabah havalanan bütün balonlara 175'inci Yıl için afişler asıldı. Balona binen turistlere jandarma ve afişin neden asıldığı konusunda bilgi verdik. Bunun üzerine kendilerini daha güvende hissettiklerini söylediler. Güzel tepkiler aldık. İngilizce asılan afişte 'Jandarmanın 175'inci Yılı. Sadece bir gün değil her gün güvenlik' yazıyor."

FOTOĞRAFLI