PERİBACALARI, yer altı yaşam merkezleri ve farklı coğrafyasıyla Kapadokya bölgesinde turistik işletmeler yılbaşı hazırlıklarını tamamladılar.
Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği 2'nci Başkanı ve Kapadokya Dedeman Oteli Genel Müdürü İbrahim Yeşil Gündüz, Türkiye’nin büyülü turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde yılbaşı için yaklaşık yüzde 60-70 oranında bir doluluk olduğunu söyledi. Gündüz, Kapadokya bölgesi son yıllarda iç pazarda ciddi talepler almaya başladığını, özellikle Akdeniz bölgesinden Adana, Mersin gibi illerden ciddi talepler aldıklarını söyledi. Hedefledikleri yüzde 70 doluluğu yakaladıklarını belirten Gündüz, yılbaşı gecesi için bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı turistik konaklama tesislerinde gerçekleştirilecek gala programlarının ücretinin kişi başı 100 TL ile 400 TL arasında değiştiğini söyledi.
Kapadokya bölgesinde yılbaşı için farklı bir önem taşıyan tüf kayalara oyulu yeraltı eğlence merkezlerinde de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bölgede sayıları 10'a yaklaşan yeraltı eğlence merkezlerinde de fiyatlar 100-250 TL arasında değişiyor.
Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki turistik termal tesisler de yeni yıl hazırlıklarını tamamladılar. Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, bölgedeki termal tesislerin yılbaşına ciddi bir hareketlilik içerisinde girmesinin beklendiğini; bölgedeki tesislerden bazılarının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve tesislerin müşterilerine yılbaşı etkinliklerinin de 35-200 lira arasında bir fiyat seçeneği sunduğunu ifade etti.