Cafer ZENGİN / KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim dalı ögretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Talaslıoğlu, yakalandığı kan kanseri hastalığına yenik düşerek  56 yaşında vefat etti. Üniversite camiası ve hastaları tarafından çok sevilen 2 çocuk babası Prof. Dr. Abdullah Talaslıoğlu için kampusta düzenlenen törende ailesi ve çalışma arkadaşları gözyaşı döktü. Profesörün aynı adı taşıyan 6 aylık torunu da dedesinin tabutuna babası Paşa Talaslıoğlu ile yakından baktı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 20 yıldır görev yapan Nöroloğ Prof. Dr. Abdullah Talaslıoğlu 3 yıl önce kan kanserine yakalandı. Talihsiz Profesör çalışma arkadaşlarının tüm tedavisine karşın, yaşamını yitirdi.
ERÜ Sabancı kültür sitesinde düzenlenen törende Prof. Dr. Abdullah Talaslıoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, sahneye konuldu. Bu sırada, Talaslıoğlu'nun oğlu Paşa Talaslıoğlu, kucağında 6 aylık oğlu Abdullah ile birlikte sahneye çıkarak, babasının tabutuna son kez baktı. Prof. Dr. Talaslıoğlu’nun özgeçmişi ve Kur’anı Kerim okunmasının ardından, ERÜ rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur gözyaşı dökerek konuşma yaptı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem ile çalışma arkadaşlarının, öğretim üyelerinin yaptığı duygusal konuşmaların ardından, cenaze mesai arkadaşlarının omuzlarında Camikebir'e götürüldü.

FOTOĞRAFLI