RİZE’nin Fındıklı İlçesi'nde kısa süre önce deri kanseri olduğunun ortaya çıkması ardından arkadaşlarının konser etkinliği ile destek kampanyası düzenlediği lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Avni Gülten, amansız hastalığa yenik düştü. 
Avni Gülten'e 6 ay önce deri kanseri teşhisi kondu. Tedavisine başlanılan talihsiz öğrenci, eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Destek için kampanya başlatan arkadaşları tedavi masraflarının karşılanması için 2 ay önce konser düzenledi. İlçe meydanında balonlarla süsledikleri bir çam ağacına adını yazdıkları arkadaşları için, 'Bulutları kovmak için buradayız' pankartı asan arkadaşları, Kazım Koyuncu türküleri söyleyerek konser için bilet satışı başlattı. İlçede büyük ilgi gören kampanya ile konser öncesi evinin önünde toplanan arkadaşlarına Avni Gülten balkondan el salladı.
Kendisi için düzenlenen konsere kısa bir süre için katılan Avni Gülten, herkese teşekkür ederek alkış ve tezahüratlar arasında sahneden inmişti. Tedavisi süren talihsiz öğrenci önceki gün fenalaştı ve yaşamını kaybetti. Fındıklı’da dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilen Avni’nin ölümü ilçeyi yasa boğdu.

MK(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)