Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR’de, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, kanser hastaları için, 'Hayat ağacı' temalı resim çalışması yapıldı. Burada kanser tedavisi gören hastalar, yaşama sevincini de simgeleyen ağaç tabloları çizdi. Birim sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Can, hastalarına kaliteli bir yaşam sunmak ve psikolojik olarak da destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getirdi.
Ulusal Kanser haftası programı dahilinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kanser hastaları için yepyeni bir etkinlik düzenlendi. Onkoloji servisinde tedavi gören hastalar, yaşama sevincini de simgeleyen 'Hayat ağacı' konulu resim çalışması başlattı. Profesyonel ressam gözetiminde, hastalar kendilerine verilen resimdeki gibi ağacı, ortak bir çalışmayla tablolara yansıttı.
Yaklaşık 8 yıldır göğüs kanseri tedavisi gören Süheyla Sağkol, “Ben göğüs kanseri olduğumu öğrendiğim zaman da amatör olarak resim yapıyordum. Hatta, bir kadının göğsünü çiziyordum. Burada tedavi gördüm. Büyük moralle de hastalığımı yendim. Bu etkinliğe de katılıyorum. Çünkü mutluluk, kendine güven bu hastalıkla mücadelede çok önemli” dedi.
Etkinliğe katılan hastalardan böbrek kanseri olan Cihat Rasim Mermer, zamanı kaliteli şekilde geçirmek gerektiğini, hasta olduğunu öğrendikten sonra da bunu göz önünde bulundurarak tedavinin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Birim sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Can ise, “Bizler burada hastalarımızın yaşamını uzatmıyoruz. Onlara yeni ömür vermiyoruz. Onların var olan hayatlarını daha kaliteli şekilde geçirmelerini sağlıyoruz. Gerektiğinde ağrılarını dindiriyoruz. Gerektiğinde de, psikolojik destek veriyoruz. Bu etkinliğimiz de işte bu destek için” dedi. Hastaların yaptıkları bu tabloların da hafta boyunca, sergileneceği bildirildi.

TY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)