Cem ULUCAN/ AYDIN, () - AYDIN'da, arazi anlaşmazlığı nedeniyle 26 yıl önce Erzurum'da başlayan kan davasında en son 59 yaşındaki Bayram Aksoy'u öldürdüğü iddia edilen R.Ç. ve A.Ç. İstanbul'da yakalandı. Şüphelilerin daha önce 2 kez Aksoy'u öldürme teşebbüsünde bulunduğu ve haklarında açılan davadan 14 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.
Kan davası nedeniyle 26 yıl önce Erzurum'dan kaçarak Aydın'a yerleşen Bayram Aksoy, 2 Mayıs'ta, Ata Mahallesi 691 Sokak 23 numaradaki evinin önünde öldürüldü. Cinayetten sonra yapılan araştırmada Aksoy'u öldüren zanlıların E.C., R.Ç. ve A.Ç. olduğu belirlendi. Olayın ardından kaçarak kayıplara karışan E.C., geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanbeyli'de yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Diğer 2 zanlının yakalanması için de özel ekip kurulup, İstanbul ve Erzurum'da çalışma yapıldı. Yapılan araştırma sonunda 2 şüphelinin de İstanbul'da olduğunu belirlendi. İstanbul polisiyle ortak bir operasyon düzenleyen Aydın polisi, R.Ç. ve A.Ç.'yi yakalayıp gözaltına aldı. R.Ç. ve A.Ç.'nin sorgusunun İstanbul'da sürdüğü öğrenildi. İki zanlının işlemlerinn ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
İKİ KEZ DE TEŞÜBBÜSTE BULUNDULAR
Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Uluçayır Köyü'nde 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavganın ardından başlayan kan davasının 26 yıldır devam ettiği belirtildi. 1993 yılında Aydın'ın Mesudiye Mahallesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Bayram Aksoy'un yaralı kurtulduğu, R.Ç. ve A.Ç.'nin 2008 yılında tekrar kendisini öldürme teşebbüsünde bulunduğu ortaya çıktı. Aksoy'u önceki teşebbüslerinde yaraladığı ileri sürülen R.Ç. ve A.Ç.'nin gıyabında açılan davada 14 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

CU (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)