VAN'ın Muradiye ilçesi'nde aralarında kan davası bulunan Yıldız ve Demir ailelerinin fertleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan'ın çabalarıyla barıştı. Düzenlenen barış yemeğine Van Valisi Aydın Nezih Doğan da katıldı. Vali Doğan, "Birbirimizle dayanışmak zorundayız, kötülükleri uzak tutmak zorundayız. Eğer böyle yaparsak hem kendimize, hem çocuklarımıza ve torunlarımıza iyilik yapmış olacağız" dedi.
Aralarında kız meselesi yüzünden husumet bulunan Yıldız ve Demir aileleri arasında 8 Ekim 2012'de çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada, 3 çocuk babası Fesih Demir olay lerinde hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. İki aile arasında başlayan kan davası, başka bir üzücü olay yaşanmadan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yetikcan ve ilçenin ileri gelenlerinin 1 yıl süren çabaları sonucu barışla noktalandı.
Barış için Yalındüz Köyü'nde Demir Ailesi tarafından yemekli program düzenlendi. Barış yemeğine Vali Doğan'ın yanısıra, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Pilot Kurmay Albay İrfan Kızıaslan, Muradiye Kaymakam Vekili Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İlçe Müftüsü Selim Duman, köy imamları, muhtar ve köylüler katıldı.
Yıldız ve Demir aileleri, okunan Kuran-ı Kerim ve imamların okuduğu duaların ardından tokalaşırken, İl Müftüsü Arvas da kardeşlik ve islamiyetin güdülen kan davalarına bakış açısını anlattı. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Barutçu, barışın daim olmasını istediklerini ve ailelerin yanında bulunacaklarını belirtirken, Van Valisi Doğan ise yaptığı konuşmada, kardeşliğe dikkat çekti. Vali Doğan, kardeşliğin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
"Kardeşliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak durumundayız. Bu konuda hepimize düşen bir sorumluluk var. Birbirimizle dayanışmak zorundayız, kötülükleri bizden uzak tutmak zorundayız. Eğer böyle yaparsak hem kendimize, hem çocuklarımıza ve torunlarımıza iyilik yapmış olacağız. Birbirimize düşman olduğumuz sürece, birbirimize iyi gözle bakmadığımız sürece, hayatın normalleşmesi mümkün değildir. Hayatı normalleştirmek zorundayız. Artık geçimimizin derdini başka dertlerin önüne koymalıyız. Çoluğumuza çocuğumuza daha iyi bir gelecek bırakmak ve ayırmak zorundayız. Bu şehre bu köye barış lazım. Hem kan davalarına hem başka davalardan kaynaklanan bütün eziyetlerin geride kalması lazım."
İki aile arasındaki kan davasının bitmesi sebebi ile düzenlenen barış yemeğinde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından el sıkışan iki aile üyeleri, davetlilere yemek ikramında bulunup aralarındaki husumete son verdi. Yemeğin ardından da her iki aile fertleri Karaoğlan Mahallesi'nde ikamet eden Yıldız Ailesi'nin evinde bir araya gelerek çay içti.