VAN'ın Başkale ilçesinde kan davası nedeniyle evinden çıkıp çalışmaya gidemeyen Kerimoğlu ailesine Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı. Ailenin ihtiyacı eşyaları alan Kaymakam Büyükköse, kan davasının sona ermesi için de çalışma başlattı.
Başkale ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Açıkağıl Köyü'nde yaşayan Kerimoğlu ailesi, 4 yıl önce başka köyden bir aile ile alacak-verecek meselesi yüzünden husumet yaşamaya başladı. Aileler arasındaki anlaşmazlıkta 2 kişi yaşamını yitirince kan davası başladı. Köylerinde kan davası korkusuyla yaşayana ve çalışıp ihtiyaçlarını karşılayamayan aileye kaymakamlığa başvuru yaparak yardım istedi. Kaymakam Murat Büyükköse, aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla buzdolabı, televizyon, fırın, uydu anteni, çamaşır makinesi ve gıda yardımında bulundu. 
Yardımları alan Fatma Kerimoğlu, 6 çocukları olduğunu, kan davası nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek, Kaymakam Büyükköse'ye teşekkür etti. Kaymakam Büyükköse, kan davasının sona ermesi için çalıştıklarını söyledi.