Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı'nın kendileriyle paylaşılmadığını belirterek, "Bir ülkede kamu çalışanlarının geleceği ile ilgili düzenlemeler yapılacak, hükümet bunu muhatapları ile paylaşmayacak, onların fikir ve düşüncelerini almayacak, kafasına göre torba yasalar yapacak. Bu anti demokratik bir anlayıştır" dedi.
İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in Karabük Üniversitesi'nde örgütlü olması nedeniyle kentte oluşturulan şubenin açılışına katıldı. Koncuk, TBMM'de görüşmeleri süren Torba Yasa Tasarısı'nı değerlendirirken, şunları söyledi:
"Bu torba yasa öyle gizli- kapaklı çalışmalar ile yapılıyor. Hükümet, içerisindekileri bizimle paylaşmıyor. Dünyada gelişen, ülkeleri sivil toplum örgütleri ile beraber yönetme anlayışıdır. Bunun sağlanması lazım."
Geçmişte yapılan torba yasaların kamu çalışanlarının haklarını geriye götürdüğünü de savunan Koncuk, şöyle konuştu:
"1.5 yıl önce anlaşmaya vardığımız konuların hemen hemen hiçbirinin bu torba yasada olacağını düşünmüyoruz. 4/C'lerin kadroya alınması gibi. Bu konuda bizim mutabakatımız olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir yasal düzenleme yapılmadı. Bu torba yasada olur mu olmaz mı bilmiyorum. Bu konu da her olayda olduğu gibi Sayın Başbakan'ın insiyatifine bırakıldı. Sicil affı konusu anlaştığımız konulardan biriydi. Bugüne kadar bir düzenleme yapılmadı. Bu torba yasada en azından bu sicil affı gündeme gelir. Sicil affı para gerektiren bir konu değil. 2005 yılından sonra kamuda işe başlayanlara bir derece verilmesi konusunda bir mutabakatımız vardı. Bu konu da maalesef hayata geçmedi."
Kamu çalışanlarının emeklilik ikramiyesinde çalışma sürelerinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Koncuk, "Bunlarla ilgili maalesef çalışma yapılmadı. Bu konuların hepsinin hayata geçmesini beklerken hükümet öyle tasarılar yapıyor ki bunu anlamak mümkün değil. Maalesef bir 17 Aralık sendromu hükümetin tüm düşünce dünyasını demokrasiden uzak hale getirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI