MANİSA'nın Soma İlçesi'ne, maden kazasıyla ilgili rapor hazırlamak için gelen Kamu Denetçisi (Ombudsman) Abdullah Cengiz Makas ve beraberindeki 5 kişilik uzman heyet, olayın meydana geldiği madende yaptıkları incelemelerden sonra, maden şehitlerinin ailelerini ziyaret etti.
Soma'daki maden faciası hakkında rapor hazırlamak üzere 2 gündür ilçede çalışan, Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas ve beraberindeki 5 kişilik uzman heyet, faciada ölen madencilerin ailelerini ziyaret etti. Madende hayatını kaybeden İsmail Canbaz'ın eşi Leyla Canbaz'ın evine giden Makas, talihsiz işçinin son günlerde nasıl bir durumda olduğu ile ilgili aileye sorular yöneltti.
Eşinin 30 yıldır yer altında çalıştığını söyleyen Leyla Canbaz, onun tecrübeli bir madenci olduğunu belirterek, kazadan 1 hafta önce çok yorulduğunu söylediğini iletti. Özellikle baş ağrısı ile eve gelen eşinin uyku sorunu yaşamaya başladığını kaydeden Leyla Canbaz, "Durum böyle ise işi bırak çalışma dedim. O da oğlumuzu evlendirip, işten ayrılacağını söylemişti. Fakat bu üzücü olay meydana geldi. Ben 301 madencimizin hayatını kaybetmesinin ardından madenlerde daha geniş ve düzeli çalışmalar yapılmasını istiyorum" dedi.
Leyla Canbaz, kazadan sonra Soma Kaymakamlığı'ndan yardım aldıklarını söyleyerek devletin kendilerine destek olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAF