Ali Ümit ÜLKER / PINARHİSAR(Kırklareli), () - KIRKLARELİ’nin Pınarhisar İlçesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında yaşamını yitiren emekli başgardiyan Necmi Polat gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Pınarhisar Cezaevi’nden infaz koruma baş memurluğu görevinden 2009 yılında emekli olduktan sonra ilçede oturmaya devam eden 53 yaşındaki Necmi Polat, dün evinde kalp krizi geçirdi. Yakınlarının ihbarıyla gelen ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü sırada hayatını kaybetti. Necmi Polat’ın cenazesi Beylik Mahallesi’ndeki evinin bahçesine getirildi. Son kez görmek isteyenlerin isteği üzerine Polat’ın tabutu açılırken, eşinin tabutuna sarılan Muradiye Polat, "Bekle ben de yanına geleceğim" diye ağladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılında 4 ay kaldığı Pınarhisar Cezaevindeki koğuş arkadaşı Hasan Yeşildağ, Polat’ın evine gelerek eşi Muradiye kızı Sevda Ballı’ya başsağlığı diledi. Daha sonra Necmi Polat’ın cenazesi Yüzüncü yıl camiine getirildi. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Ak Parti İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, Pınarhisar İlçe başkanı İbrahim Çobanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın koğuş arkadaşı Hasan Yeşildağ, dönemin cezaevi savcısı Vedat Yiğit ve çok sayıda yakını katıldı. Polat’ın cenazesi öğlen namazının ardından ilçe mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.
'ERDOĞAN'A ÇOK YAKINDI'
Cenazenin ardında konuşan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, emekli infaz koruma baş memuru olan Necmi Polat’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevinde kaldığı süre içerisinde en yakınında olan biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Ben avukat olduğum için o yıllarda beraber çok çalıştık. Başbakanımızın en zor günlerinde ona en yakınında olan bir değerli dostumuzdu. Ani vefatı bizleri derinden üzdü. Ailesine Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim bildiğimiz önemli bir rahatsızlığı yoktu. Acının büyümesi bu beklenmeyen ölüm oldu."
Başbakan Erdoğan ile birlikte Pınarhisar Cezaevinde kalan koğuş arkadaşı Hasan Yeşildağ ise Necmi Polat’ı kardeş gibi çok sevdiğini belirterek, "Çok sevdiğim bir kardeşimi kaybettim. Yolcu etmeye geldim. İyi bir insandı bize çok hakkı geçti. Nur içinde yatsın" dedi.
O DÖNEM BAŞGARDİYANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı tarafından 'halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle 4 ay 10 gün hapis cezası almış, bu süreyi 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi'nde geçirmişti. O dönem cezaevinde infaz koruma baş memuru olan ve 2009 yılında emekli olan Necmi Polat, Erdoğan’ın siyasi parti kurmayı cezaevinde planladığını açıklamıştı.

FOTOĞRAFLI