TÜRKİYE'nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu'nun 2.5 milyon liralık yatırımla Erzurum'a kurduğu Kalekim fabrikasının açılış töreninde Grup Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Çanakkale ruhu ile yatırım yapıyoruz" dedi.
Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan fabrikanın açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kale Gurubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikada yılda 90 bin ton üretim yapacaklarını bildirdi. 100 kişinin çalışacağı Erzurum'daki fabrikayı açmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Okyay şöyle konuştu:
"Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ruh ülkenin dört bir yerinden kalkıp Çanakkale'ye aktıysa, nasıl ki bu ülke için el ele omuz omuza savaştıysa bizde Çanakkale'den yola çıkıp aynı ruhla sanayileşmek adına ülkemize refah ve iş istihdam sağlamak adına mücadele ediyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Hepimiz için tek vatan olan Anadolu'nun bereketli topraklarında doğup büyüyüp kök salan bir sanayi kuruluşu olarak Fırat'ın her iki yanına da fabrikalar kuruyoruz. 1973 yılında seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimi ile faaliyetine başlayan Kalekim, 40'ıncı yılında yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye'de ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sırada yer alıyor. İnşaat sektörünün her türlü yapı kimyasallarının yanı sıra su ve ısı yalıtım malzemeleri ve boya, sıva da üreten Kalekim; bu 40 yıllık süreçte 500 çalışana, 8 fabrikaya, yıllık 500 ton satışa, 250 milyon ciroya, emek yoğun işten, otomasyon ve teknoloji yoğun işe ulaştı" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Altıparmak ve, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, davetlilerle birlikte kurdeleyi kesti. Fabrikayı gezdiren Okyay davetlilere bilgi verdi.