İZMİR’deki Kordon Rotaract Kulübü Üyeleri, Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenledikleri etkinlikte, görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan sarı çizgi işgallerine dikkat çekti.
'Kaldırımdaki sarı çizgiler nedir, biliyor musunuz?' yazılı pankartı açan grup üyeleri, görme engellilerin bostonlarıyla yürümesini kolaylaştıran sarı çizgi şeritlerinin önemini anlatan broşürleri halka dağıttı. Toplumsal hizmet projesi kapsamında görme engelilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Kordon Rotaract Kulübü Başkanı Avukat Nagihan Türkel, görme engellilerin, yürüme şeritleri üzerine park edilen araçlar, masa, sandalye gibi eşyaların konulması nedeniyle geçmekte zorlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Görme engelli şeritleri kaygan ve tek şerit olduğu için zaman zaman engelliler arasında çarpışmalar görüldüğü ve bu şeritlerin gidiş- geliş çift yönlü olması talepleri var. Engelli yolları işgali konusunda İzmirliler'i duyarlı olmaya çağırıyoruz. Vatadaşlara dağıttığımız bilgilendirme broşülerinde, görme engelli yürüme şeritlerinin hangi standartlara olması gerektiği konusunda bilgi de yer alıyor."

MO(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)