VAN, 1 Haziran'da 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' denemesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanırken, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Türkerler Holding ile ana sponsorluk sözleşmesi imzaladı.
Rekor için Guinness Türkiye Temsilciliği'ne başvuran Van TSO, en az 20 bin kişiye aynı anda kahvaltı vererek Amerika'nın elinde bulunan 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekorunu 1 Haziran'da kırmayı hedefliyor. Bu çalışmaları sürdüren Van TSO, yapılacak rekor denemesi için Türkerler Holding ile ana sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Van TSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sponsorluk imza törenine katılan Van Gölü Elektrik Perakende Satış A.Ş.( EPSAŞ) Müdürü Emrullan Okuducu, böylesine önemli bir organizasyonun sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Vangölü EPSAŞ Şirket Müdürü Emrullan Okuducu, rekorun bir parçası olmak istediklerini belirterek, "Guiness Rekorlar Kitabına girerek Vanımızı ve Van'ın kahvaltısını tüm dünyaya tanıtmak amacı ile hazırlanan bu büyük organizasyona ana sponsor olarak katılmaktan onur ve gurur duyarız. Bugünden sonra güzel Vanımızın olduğu gibi diğer lisans bölgemizdeki illerimizin de gelişmesine ve tanıtımına katkıda bulunacak bu tip etkinliklerde yer alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır" diye konuştu.
Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, kahvaltı rekorunu kırarak, Van'ı dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

GÖ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)