Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, Suriyelilere ve tatilcilere ait yabancı plakalı araçlara yönelik denetimlerinin artırılacağı bildirildi.
Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan açıklamada, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak kente gelen Suriyeliler ile tatil için gelenlere ait yabancı plakalı araçların daha sıkı denetleneceği kaydedildi. Denetimlerde kurallara uymayan ve yasadışı davrananlara cezai işlem uygulanacağının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemize tatilini geçirmek üzere gelen ve Suriyeli sığınmacıların kullandıkları yabancı plakalı araçların trafik ve emniyet bakımından denetimlerinin sağlanması, bu araçların ve sürücülerinin üzerinde denetimleri artırmak, sürücülerinin ihlal ettikleri trafik kurallarının karşılığı olan idari yaptırımların uygulanmasını sağlamak ve olası kazaların önüne geçebilmek amacıyla ilimizde bulunan tüm yabancı plakalı araçlar üzerindeki denetim daha sıkı yapılacaktır. İlimizdeki Suriyeli vatandaşların kullanmış olduğu araçların trafik güvenliğini etkileyecek her türlü olumsuz davranışlarına müdahale edilerek, diğer araç sürücülerinin de can ve mal güvenliğinin korunması sağlanacaktır. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüzce zaman ve mekan mefhumuna bakılmaksızın denetimler aralıksız sürdürülecektir."