TÜRKİYE Diyanet Vakfı ve Kahramanmaraş Müftülüğü tarafından kentteki her kesimden 400 kişiye iftar yemeği verildi. Geceye oruç tutarak katılan Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler ile bazı askerler de dua ederek iftar açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Kahramanmaraş Müftülüğü tarafından aralarında şehit ve gazi aileleri, Gazi Kışlası'nda konuşlu bulunan Alman Patriot Birliği askerleri, aleviler, sanayiciler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı 400 kişiye iftar yemeği düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen yemeğe Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Müftüsü Muhammet Gevher ve kentteki her kesimden temsilciler katıldı.

ALMAN KOMUTAN VE ASKERLER DE ORUÇ TUTTU

Programa davet edilen Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler de bazı askerlerle birlikte bir gün oruç tuttu. Alman askerlerin dua ederek iftar yapması salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Yemeğin ardından konuşan İl Müftüsü Muhammet Gevher, birlik ve beraberlik mesajları vererek, şunları söyledi:

"Belki ferdi dualarımız kabul olmayabiliyor, caiz olmayabilir ama toplu dualarımız ümit ediyoruz ki, Mevlam onu terk etmeyecektir. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah onlara da bu vesileyle fırsat vermeyecektir. Aramızda çok değerli insanlar var, hep birlikteyiz. İnşallah bu birliğimiz kıyamete kadar sürecek. Mezarlarımız bir, düğünlerimiz bir, özellikle iftarlarımız bir. Ülkemizin korunması anlamında ilimizde konuşlanan Alman dostlarımız, askerlerimiz var. Onlar da enteresan bir anlayış gösterip oruç tutarak aramızdalar."

Yenilen yemeğin ardından Kur'an okunarak dua edildi.

FOTOĞRAFLI