KAHRAMANMARAŞ'ta, gürültüye ve kazalara yol açan abartılı egzoz ve havalı klaksonlu araçlar, polisler tarafından denetlendi. Sonradan monte edilerek orijinalin dışına çıkarılan araç ve sürücülerine ceza kesen polisler, bilgilendirici broşürler de dağıttı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, kentteki gürültü kirliliğinin önlenmesine yönelik toplu taşıma ve özel araçlar üzerinde gürültü denetimi yaptı. Sonradan takılan ve gürültü ile kazalara neden olan araçlar, Adana Karayolu'nda oluşturulan uygulama noktasında durdurularak kontrol edildi. Trafik polisleri kontrol ettikleri ve parçaları değiştirilen araç sürücülerine 80'er lira para cezası keserken, içerisinde çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıttı.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, orijinalin dışına çıkarılan araç ve sürücülere geçit vermeyeceklerini söyledi. Telli, yaz aylarının gelişiyle birlikte gürültüye ve kazaya yol açabilecek araçlar üzerinde başlatılan denetimlerin belirterek, "Hafta başında şehrimizi gürültüyle rahatsız eden araç ve sürücüler üzerinde kontrollerimize başladık. Biz kentimizi, daha sakin ve huzurlu hale getirmeye çalışıyoruz. Özellikle bu hafta, şehir içerisinde kullanılması yasak olan havalı klakson ve egzozlarla çevreyi bilinçli olarak rahatsız ettiklerini görüyoruz. Biz kesinlikle bunlara izin vermeyeceğiz. Hem ticari, hem özel araçlarda uygulama gerçekleştiriyoruz. Bazı araç sürücüleri uzaktan kumandalı korna kullanıyor. Yani denetleyen geldiğinde biraz abartılı olacak ama uçak moduna getiriyorlar. Biz bunlara izin vermeyeceğiz ve sürdüreceğimiz denetimlerle bunların önüne geçeceğiz" dedi.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)