KAHRAMANMARAŞ'taki 173 görme engelliye, gitmek istedikleri yere GPS yoluyla ulaşmalarını sağlayan gören göz cihazı törenle dağıtıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle üretilen, görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayan 173 gören göz cihazı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan,  İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Görme Engelliler Derneği Başkanı Doğan Nurluyol ile görme engeliler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan,  birçok kentte dağıtılan cihazların engellilerin hayatların kolaylaştırdığını söyledi. Cihazlar için kullanılan ücretsiz internet için bakanlıkla çalışma yaptıklarını ve kısa sürede sonuçlandıracaklarını ifade eden Önalan şunları söyledi:
"Bu cihazı geliştirdik, cihazın güncelleştirilmesi yapıldı. Cihazın niteliği arttırıldı. Teknoloji sürekli gelişiyor. Bu cihazımız gerçekten görmeyenler için çok iyi bir araç. Biz istiyoruz ki görmeyen arkadaşlarımız istedikleri restorana, sinemaya ve alışveriş merkezlerine gitsin, herkes birlikte tüm yaşam alanlarını paylaşsın. Bizim farklılığımız dünyaya renk katıyor. Dünyada herkes aynı olsaydı, herkesin yekli aynı olsaydı hiçbir anlam olmazdı. Ben gerçekten kör olmaktan dolayı bir sıkıntı yaşamadım. Tek sıkıntı sistemi düzenleyen insanlar. Çünkü bizi ötekileştirdikleri zaman biz dışında kalıyoruz. İnşallah bu sistemi değiştirmenin bir parçası. Şuanda engelli memur sayımız her geçen gün artıyor. Engelli memur sayısı o kadar arttı ki 2002'lierde 5 binlerde iken şimdi 35 binlere çıktı. Ne kadar güzel bir şey. Ben istiyorum ki engelli arkadaşımız tüketici değil üretici olsun."
Konuşmaların ardından bakanlık müşaviri Kenan Önalan, Vali Şükrü Kocatepe ile birlikte görme engelli 173 kişiye cihazlarını dağıttı.

MY(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)