KAHRAMANMARAŞ Valisi Şükrü Kocatepe, yeniden toplanma çağrısı yaparak yarın Suriyeliler'i protesto etmek isteyenlere kesinlikle müsade etmeyeceklerini söyledi. Suça karışan Suriyeliler'in ülkelerine gönderildiğini açıklayan Kocatepe, "Bugüne kadar Kahramanmaraş'a sığınan Suriyeliler'den 130'u çeşitli suçlara karışmış. Biz bunların tamamını Kahramanmaraş'tan gönderdik. Şu anda hiçbiri Kahramanmaraş'ta kalmıyor. Kahramanamaraş'ımızın huzur ve güvenliğini bozacak davranışı tekrarlamak isteyenlere meydan ve imkan vermeyeceğiz" dedi.
Kahramanmaraş'ta geçen hafta sosyal medyadan örgütlenerek toplanan ve kent merkezinde yaşayan Suriyeliler'in ülkelerin dönmelerini isteyen bir grup, protesto gösterilerinde bulunmuştu. Suriyeliler'in araç ve işyerlerine saldırarak polisler tarafından dağıtılan grupların, yarın yeniden toplanma çağrıları üzerine Vali Kocatepe 'ya açıklamalarda bulundu.
Vali Kocatepe, suça karışan ve işleyenlerin sınır dışı edildiklerini belirterek, "Bugüne kadar Kahramanmaraş'a sığınan Suriyeliler'den 130'u çeşitli suçlara karışmış. Biz bunların tamamını Kahramanmaraş'tan gönderdik. Şu anda hiçbiri Kahramanmaraş'ta kalmıyor. Zaten bildiğiniz gibi yabancılar hukukunda uygulanması gereken kurallar var. Bu tür suça karışanlar, Kahramanmaraş'ta insanlarla bir husumet durumu çıkanlar burada tekrar yaşaması mümkün değil" dedi.
'HUZUR BOZANLARA MEYDAN VERMEYECEĞİZ'
Vali Kocatepe, olası izinsiz yürüyüş ve toplanmalara müsaade etmeyeceklerini, huzur bozan kişilere meydan vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş'ımızın huzur ve güvenini bozacak hiç bir davranışa müsade etmemiz mümkün değil. İl Emniyet Müdürlüğü olarak, İl Jandarma Komutanlığı'mızın güçleriyle, imkanlarıyla Kahramanmaraş'ımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için 24 saat hizmete devam ediyoruz. Bundan sonra da geçtiğimiz pazar günü ortaya çıkan izinsiz toplantı ve gösteri, davranış emsali söz konusu olduğunda, buna teşebbüs edenleri de teşebbüs aşamasında alıp adli makamlara tevdi edeceğiz. Kesinlikle Kahramanamaraş'ımızın huzur ve güvenliğini bozacak davranışı tekrarlamak isteyenlere meydan ve imkan vermeyeceğiz" diye konuştu.
SAĞDUYU ÇAĞRISI
Vatandaşlara sağduyulu olmaları yönünde çağrıda bulunan Kocatepe, şunları söyledi:
"Bu konuda ben Kahramanmaraşlı hemşerilerime, gençlerimize güveniyorum. Onların Kahramanmaraş'ı, insanları sevdiklerini, misafirperver olduklarını biliyoruz. Kahramanmaraş'a gelen, sığınan Suriyeli kardeşlerimize elinden geldiğince yardım ettiklerini, bu güne kadar destek olduklarını şükranlar yad ediyoruz, anıyoruz. Bundan sonra da Kahramanmaraş'ımız ev sahipliğinin en iyisini yapacaktır. Biz kesinlikle Suriyeli olsun, herhangi bir ülke vatandaşı olsun herkese Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının öngördüğü eşitlik ve adalet ilkesinden ayrılmadan suç işleyenlerle ilgili işlemlerimizi yapıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir şekilde suç işleyen, suça karışmış Suriyeli veya başka bir ülkeden gelen vatandaş, kesinlikle Kahramanmaraş'ta kalmıyor."
'SUÇ İŞLEYENLERİ KESİNLİKLE ŞEHİRDEN GÖNDERİYORUZ'
Kahramanmaraş'ın huzur ve güveninin süreceğini anlatan Kocatepe, şunları kaydetti:
"Biz özellikle Kahramanmaraşlı kardeşlerimizden herhangi bir şekilde hata işleyen, suç işleyen olursa bunları kesinlikle şehrimizden gönderiyoruz. Bunu Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz bilsinler. Bundan sonra da kanun sınırını aşan kim olursa olsun bunun karşısında bizi bulacaktır; Türk polisini, jandarmasını bulacaklardır. Hemşerilerimiz hafta sonlarını güzel geçirsinler, bayrama bir hafta var ve hazırlıklarını yapsınlar. Kahramanmaraş'ımız bölgenin huzurlu kentlerinin başında gelmeye devam edecektir."

FOTOĞRAFLI