KAHRAMANMARAŞ Belediyesi ile İran Batı Azerbaycan eyaleti kenti Urumiye kentinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmesi için protokol imzalandı.
Kahramanmaraş Belediyesi’nde, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ile Urumiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili arasında imzalanan protokolle iki kent arasında çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenleneceği bildirildi.
Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, düzenlenecek etkinliklerle Türkiye ve İran arasındaki ilişkinin geliştirileceğini belirterek, "İran güreş takımları her zaman etkinliklerimize katılmışlardır. Sempozyumlarımızda da İranlı akademisyenler gelerek bildiri sunmuşlardır. Çok daha önceleri başlayan gidip gelme ilişkilerimizi bir zemine oturtmak maksadıyla bu protokolü imzalamayı uygun gördük. Protokol gereği, spor müsabakalarında karşılıklı hakem ve antrenör alıp verme, etkinliklere takım halinde katılma, karşılıklı kamp kurma, sempozyum, konferans, panel gibi etkinliklerle kültürel alışveriş imkanı sağlama gibi aktivitelerle iki ülke arasında ilişkilerin güçlendirmeyi hedeflemekteyiz" dedi.
Urumiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili ise Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Güzel görüşmelerimiz oldu. Bu protokolle gerek bizim bölgemizde, gerekse de buradaki gençlerin birlikte kültür alışverişlerini sağlayacağız. Bizim bünyemizde 48 branş mevcut. Bu protokolle hem sportif alanda, hem de kültürel alanda çok güzel gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Karşılıklı kamp kurmalar, spor aktiviteleri, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile diğer alanlarda da çeşitli işbirliği oluşturulacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ile Urumiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili tarafından hazırlanan protokol imzalandı.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)