İÇİŞLERİ Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık törenle uğurlanırken, yerine atanan Ümit Yaşar Adalar da görevine başladı.
Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 17 ay süreden bu yana görev yaptığı Kahramanmaraş’tan merkeze alınan Emniyet Müdürü Metin Aşık, bugün düzenlenen törenle Ankara'ya uğurlandı. Kentten ayrılan Aşık için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan vedalaşma törenine; İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Ali Emiroğlu, bürokratlar, polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aşık, kendisini uğurlamaya gelen ve uzun kuyruk oluşturanlarla tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendisini uğurlamaya gelenlerle teşekkür eden Aşık, "17 aylık süre boyunca Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olarak görev yapma şansı buldum. Bu, benim için çok gurur ve onur verici bir görevdi. Daha önce de ifade ettim; birçok konuyla ilgili çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarla hem rakamsal olarak, hem de toplumun güvenliğiyle ilgili bir süreç yaşadık. Huzur toplantılarıyla, ikili diyaloglarla toplumun içerisinde olmaya çalıştım. Onların memnuniyeti benim birinci hedefimdi. Kırmadan, dökmeden görev yapmaya çalıştım. Herkese teşekkür ederim" dedi.
Aşık konuşmasının ardından kalabalık grup tarafından Ankara'ya uğurlandı.
YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ ADALAR GÖREVE BAŞLADI
Aşık’ın yerine Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ümit Yaşar Adalar da görevine başladı. Toplumla iç içe, huzurlu şekilde görev yapacaklarını ifade eden Adalar, "Bugün görevime başladım. İnşallah bundan sonra tüm personelimle birlikte, bu bayrak yarışında bize tebliğ edilen görevi, bizden sonrakine devredinceye kadar elimizden geldiğince bütün bilgi, deneyim ve tecrübemizle yerine getireceğiz. Bu bağlamda Kahramanmaraş halkımızın desteğine her zamankinden fazla ihtiyacımız var" diye konuştu.