Ezgi Çapa-Hakan TARHAN/İSTANBUL, () İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

Sultangazi Merkez Camii'nde cuma namazı kılan Kadir Topbaş, kendisi gibi yeniden aday gösterilen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti. Konuşmasının başında meydanda gördüğü hakaret içerikli bir pankartı fark edip, "Bize yakışmaz. Biz diğerlerine uymayacağız" diyerek indirilmesini istedi.

"SİYASET YA İLİMLE YA FİLMLE OLUR"
Başka bir siyasi partiye mensup bir siyasetçinin ismini vermeden, "Siyaset ya ilim ya filmle olur" dediğini anlatan Topbaş, "Birilerinin istikameti farklı. Biz ilmimizi, gönlümüzü, sevdamızı koyduk" ifadelerini kullandı.

TRAMVAY METROYA ÇEVRİLECEK
Sultangazi Spor Kulübü için bir stadyum yapılacağını vaadeden Topbaş, konuşmasına boynuna asılan Sultangazi Spor Kulübü atkısıyla devam etti. Sultangazi'ye ulaşan Topkapı tramvayının metroya çevirileceğini söyleyen Topbaş, göreve geldiğinden beri Edirnekapı-Habipler Tramvayı’nın yanlış bir proje olduğunu belirterek "Bu hattı Habipler-Vezneciler arasında metroya çeviriyoruz. Böylece ilçenizden metroya bindiğinizde İstanbul’un her noktasına hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. Bu metronun devamını da 3. Havalanınına doğru Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Buradan havalimanına metroyla gideceksiniz" diye konuştu.

" 'YUKARISIYLA ARASI İYİ' DEDİLER"
Konuşması sık sık 'Recep Tayyip Erdogan' sloganlariyla kesilen Topbaş, "Başbakanımız göreve geldiğinde barajlar bomboş, ‘Tayyip’in işi Allah’a kaldı’ diye manşetler attılar. Sen öyle dersen Allah da yardım eder. Sonra da 'Yukarısıyla arası iyi' dediler" diye konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından yoğun programı nedeniyle hayırsever Hüseyin Tuğlacı’nın yaptırmış olduğu Müftülük binasının açılışını otobüsten inmeden yaptı. Topbaş daha sonra Başakşehir'deki hizmetlerin açılış törenine geçti.
EÇ (FOTOĞRAFLI)