Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay'ın iptal ettiği Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili olarak konuştu. Topbaş hukuki süreçlerin devam edeceğini söyledi ve bu kararı engel olarak görmediklerini ifade etti.
Eminönü'ndeki Yeni Camii meydanı açılış törenine katılan Kadir Topbaş törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Danıştay'ın Taksim Yayalaştırma Projesinin iptali ile ilgili olarak konuşan Topbaş, “Onun daha hukuki süreçleri devam edecek. Ben bir üzüntümü dile getirmek istiyorum. Bir belediyenin hizmet yapmasının ne kadar zor olduğunu ortaya koyan bir karar bu esasında. Ama biz engelli koşuya alıştık artık. Koşuyoruz engel tanımıyoruz" dedi.

"BURADA BİZ BUNU ENGEL OLARAK GÖRMÜYORUZ"
Kadir Topbaş Taksim' de yapılan projenin tamamlandığını söyleyerek “Orada yapılan işlem bitmiştir. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok. Öyle de bir karar değil zaten. Proje gerçekleşmiştir. Hayata geçmiştir. Tabi ki orada bizim iptal edilen planlarla ilgili yeniden plan yapma yetki ve süreçlerimiz var. Bu kente hizmet etmek için ne gerekiyorsa, bu yetkiyi aldık biz İstanbullulardan, bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bu mücadeleyse bu şekilde. Tabi ki yargı süreçleri de önümüze bazı şeyleri koyacak ama burada biz bunu engel olarak görmüyoruz" dedi.
Kadir Topbaş ayrıca İstanbul'un su problemi ile karşılaşmayacağını ifade etti. Topbaş “Bu yağmurlar istediğimiz kadar olmasa bile bir miktar barajlarımıza katkı sunmakta. Suyun musluğa gelinceye kadar bize maliyetinin yüzde 85'i enerjidir. Bu bakımdan suda bile hassasiyetler istediğimizi dikkatli kullanım gerektiğini genel olarak ifade etmek istiyorum. Bahar yağmurları ve yağışları sonbahardan daha iyi. İstanbul'a bir nebze olsun katkı sunacak ama İstanbul bir su problemi ile inşallah karşılaşmayacak. Bu konudaki her türlü tedbiri aldığımızı ifade etmek isterim" dedi.
Kadir Topbaş İstiklal caddesindeki tramvay hattı ve kaldırım taşlarında yenileme çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)