Enver ALAS/İSTANBUL,() İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar'a bağlı Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada ziyaretlerinin ardından Büyükada'da miting yaptı. Mitingte konuşan Topbaş Adalar'ın hak ettiği yerde olmadığını belirterek, "Adalar'a daha fazla yatırımlar gerekiyor. Alt yapı bitti. Daha fazla ekonomik hareketliliği, istihdamı oluşturacak çalışmayı yapmak gerekiyor" dedi.


Seçim çalışmalarına Adalar'da devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beraberinde Avrupa Birliği(AB) eski Bakanı Egemen Bağış ve Ak Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Coşkun Özden ile birlikte Büyükada'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Partililer, sık sık 'Adalar sizinle gurur duyuyor' sloganları attı. Büyükada Saat Meydanı'nda düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingte sırasıyla Coşkun Özden, Egemen Bağış ve Kadir Topbaş konuştu.
Egemen Bağış, Ak Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de hiçbir kimsenin anadiline, inancına bakılmaksızın ve hiçbir ayrım yapılmaksızın herkesin hizmetkarı olduğunu söyledi. Konuşmasında "Onun 40 yıllık dava arkadaşı, Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle herkesin hizmetkarı oldu. Adalar'da Coşkun kardeşimin hizmetlerini zaten biliyorsunuz" diyen Bağış, "Ama bütün bu hizmetlere rağmen önce Mayıs ayında bir darbe girişimi, onu tutturamayınca 17 Aralık'ta sahte evraklarla, düzmece raporlarla yine bir darbe girişimini de millet bozdu. 30 Mart'ta bu darbeci, vesaitçi zihniyete, Türkiye'yi paralel yapılanmalarla faiz lobilerine en büyük cevabı yine sizler Adalar'dan vereceksiniz. Biz, bize atılan iftiralara karşı kendimizi size emanet ediyoruz. Coşkun kardeşimizi, Kadir ağabeyimizi, hepsinden önemlisi Recep Tayyip Erdoğan'ı sizlere emanet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bağış'ın konuşması sık sık
TOPBAŞ: "ADALAR'A DAHA FAZLA YATIRIMLAR GEREKİYOR"
Bağış'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kadir Topbaş da yerel yönetimlerin istikrarın temeli olduğunu söyledi. Adalar'ın hak ettiği yerde olmadığını kaydeden Topbaş, "Adalar'a daha fazla yatırımlar gerekiyor. Alt yapı bitti. Daha fazla ekonomik hareketliliği oluşturacak, istihdamı oluşturacak çalışmayı yapmak gerekiyor" dedi. Adalar'da faytoncuların bir nostalji olduğunu ifade eden Topbaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu hizmeti veren atların bakımlarına hassasiyet göstermek lazım. Bu konuda biz veteriner hizmetleri veririz. Bu nostaljinin gerekli tertibatın alınarak yaşanması lazım. Amacımız Adaların ekonomisini yaz-kış geliştirecek projeler üretmek. İnşallah biz Adalar halkının mutlu olacağı gençlerinin iş bulduğu bir geleceği birlikte hazırlayacağız. Yeter ki Coşkun kardeşimizi bu yerel seçimlerde bizimle buluşturunuz ve hizmetin devamlılığı sağlansın.

"BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borç batağında bir belediye olması halinde hiçbir hizmetin Adalar'a getirilemeyeceğini kaydeden Topbaş, "Şehir gelişmediği zaman ülke gelişmez. Karar 30 Mart gecesi açıklanacak. Sizler bu kararı verecek, geleceği siz tayin edeceksiniz. Yetki verirseniz belediyecilik bizim işimiz. Sizden yetki alırsak, İstanbul, Adalar ve diğer ilçelerle İstanbul'a çok daha farklı geleceği oluşturabiliriz."

Konuşmaların ardından Faytoncular Odası Başkanı Hasan Ünal, faytonculara katkılarından dolayı Kadir Topbaş'a fayton maketi hediye etti. Bağış ve Topbaş miting alanında vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıttı.

EA(FOTOĞRAF)