HAKKARİ Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna katılan sinema sanatçısı Kadir İnanır, barış mesajları verdi. İnanır, "Bu ülkede kardeşliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu dünyada herkese göstermeliyiz. Çıktığımız yol büyük ve kutsal bir yoldur. Kullandığımız dil barış dilidir" dedi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan resepsiyona, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Dağ ve Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, sanatçı Kadir İnanır, Gani Şavata, Aydın Ayaydın, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Resepsiyon, Vali Kalkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sönmez ve sanatçı Kadir İnanır'ın  pasta kesmesiyle başladı. Daha sonra Kültür merkezi önündeki havai fişek gösterisi ve uçurulan fenerlerler büyük bir ilgiyle izlendi. 
HUZUR ORTAMINA İHTİYACIMIZ VAR Resepsiyonda konuşan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve her ferdin bu mozaiğin içinde bulunduğunu söyledi. Kalkan, şöyle konuştu:
"Ötekileştirmeden, birliğimiz ve bütünlüğümüzü bozmadan nice Cumhuriyet bayramlarını hep beraber kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. Bu huzur ortamına ihtiyacımız var. Bu huzur ortamı devam ettiği sürece inanıyorum ki, Hakkari daha güzel şeylere kavuşacaktır." 
"KULLANDIĞIMIZ; BARIŞ DİLİDİR" Daha sonra konuşan sinema sanatçısı Kadir İnanır, Hakkari'de bir film galası yapma sözü verdi. Birlik ve beraberlik mesajları veren İnanır, şunları söyledi:
"90 yıl önce 7 düvelle çatışarak, beraber kurduğumuz bu büyük Cumhuriyeti, sizinle beraber kutlamaktan nasıl mutluyum anlatamam. Bu ülkede kardeşliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu dünyada herkese göstermeliyiz. Artık şarapnel parçası değil, kardelen çiçekleri koklanacaktır. Umudumuzu asla tüketmeyeceğiz. Çıktığımız yol büyük ve kutsal bir yoldur. Kullandığımız dil barış dilidir. Barış, sevgi köprüleri  içerisinde en anlamlı dildir." 
konuşmaların ardından sinemanın açılışı yapılıp başrollerini Kadir İnanırı'ın oynadığı 'Gönderilmemiş Mektuplar' isimli film izlendi.