"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup kadın, İstanbul Valiliği önünde toplanarak kadın cinayetlerini protesto etti. Ellerinde cinayet sonucu hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını taşıyan eylemciler saat 14.00 sıralarında İstanbul Valiliği önüne geldi. Burada “Vali, koruma kanunu uygula", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atan eylemcilere hayatını kaybeden kadınların aileleri de destek verdi. Grup adına yapılan açıklamada "Başbakan her konuştuğunda polislere halka saldırması için bizzat talimat verdiğini kendisi söylüyor. 'Kızlı-erkekli öğrenci evlerinde kalınıyor' diye valilere talimat veriyor. Kadın düşmanı talimatlar vermeye devam edemeyecek artık. Eğer valiler bu toplumun valileriyse korunma için makamına gelen kadınları korumalı, kadınları korumayan polisleri soruşturmalı, üzerine düşen görevini yapmalıdır. Valiler koruma kararını uygulamalıdır. Bu sefer talimatı başbakan değil biz kadınlar veriyoruz: Kadınları koruyun" denildi.
Eyleme katılanlar arasında yer alan ve 28 Haziran'da Etiler'de çalıştığı kuaförde eşi Serdar Göçmen tarafından bıçaklanarak öldürülen Muhterem Göçmen'in ablası Çiğdem Evcil, "Biz karakola gittiğimizde 3 tane polisle karşılaştık. Polisler nerede dediğimde 'Gezi Parkı'nda, dediler. Polisler Gezi Parkı'ndayken benim kız kardeşim Etiler'de vahşice öldürüldü. Gezi Parkı'nda insanlara gaz sıkarken insanlarla mücadele ederken orada 30 yaşındaki gencecik bir insanı korumak bu kadar zor muydu? O zaman niye koruma kararı alıyorlar? Kağıt üzerinde kalacaksa almasınlar. İnsanlar kendilerini bir şekilde zaten koruyabilir. O gün o savcı o kişiyi tutuklasaydı benim kardeşim bugün hayatta olacaktı" diye konuştu.
12 Kasım'da eşi Süleyman Yayla tarafından öldürülen Emine Yayla'nın babası Hasan Yılmaz ise "Defalarca polise gittik. Belki 20 sefer. En son gittiğimizde evi yakmaya karar verdi. Bebeği alıp kaçtı. Gittik polise savcılığa dilekçe verdik. 3 gün ceza aldı.4. gün çıktı. En son boynunu kesti. 4-5 bıçak darbesiyle öldürdü benim evimde. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istiyorum" diye konuştu.
Eyleme katılanlardan seçilen temsilciler, İstanbul Valiliği'ne koruma başvurusu yapan ve incelemesi devam eden 3 bin 152 kadının öldürülmemesi için topladıkları imzalı dilekçeleri verdiler.