KAYSERİ'de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Valilik önünde basın açıklaması yaptı. Valiliğe dilekçe de veren kadınlar, şiddet gören kadınların Valiler tarafından korunamadığını ya da koruma altındayken öldüğünü öne sürdü.
'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle
basın açıklaması yapmak için Kayseri Valiliği önüne gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 'Ekim ayında 19 kadın kardeşimiz öldürüldü', 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' yazılı dövizler taşıdı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Elif Yılmaz, şunları söyledi:
"Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde sürekli valilere talimat veriyor. Türkiye’nin her ilinde, hergün kadınlar erkek şiddetiyle öldürülürken ve kadınların hayatını korumak her ilde en başta valilerin göreviyken, bir kez bile bu konuda talimat verdiğini duymuyoruz. Oysa kadınlar, valilerin uygulaması gereken korunmayı ya hiç alamıyor ya da korunma altındayken göz göre göre öldürülüyor. O koltuklarda, o makamlarda oturanlar, toplum için görevlerini yapmalılar. Ödediğimiz vergiler, hayatımızı kurtarmaya da mı yetmiyor? Kadınların öldürülmemesi için mevcut yasaları bile uygulamayan, tedbir almayan valilere sesleniyoruz; asıl yapmaları gereken görevleri bırakıp, halkla, kadınlarla uğraşmasınlar"
Yılmaz, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu olarak artık kadın kardeşlerimizin öldürülmemesi için valilere Başbakan’ın vermediği talimatı biz veriyoruz; 'Kadınları koruyun' diyoruz. Şimdi dilekçe verme hakkımızı kullanarak, dilekçemizle onları, kadınları korumak görevini yerine getirmeye çağıracağız" diye konuştu.