İbrahim MAŞE- Mehmet İNCE/ MERSİN, () - MERSİN’de bir araya gelen Halkevci Kadınlar, tencere tava çalarak Gezi Parkı eylemlerini andı.

Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü nedeni ile Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı’nda toplanan 40 kadın, ‘Sokaktayız, İsyandayız. Gerici, Hırsız, Kadın Düşmanı AKP’yi Biz Yıkacağız’’ yazılı pankart açtı. ‘Kadınlar Sokağa, Özgürleşmeye’, ‘Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’ sloganı atan kadınlar, tencere tava çalarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Barış Meydanı’na kadar yürüdü.

Meydanda grup adına açıklama yapan Sabahat Soyer, Gezi Parkı eylemlerinde kadınların aktif rol aldığını belirterek, "Simgeleriyle, sloganlarıyla, öğrettikleriyle, tüm deneyimleriyle kadınların direnişi olan Haziran isyanı tarihte yerini alacak. Ve tarih bu sefer ilk kadınları yazacak, barikatın önünde, TOMA’nın önünde, kırmızılı, siyahlı, sapanlı, çocuklarına merak etmeyin ben barikatın önündeyim diyen anneleri yazacak. Evdeki zincirlerini kırarak sokağa çıkan kadınların hikayelerinin de anlatıldığı bir tarih olacak bu tarih. Doğduğumuz günden bu yana bizi aşağılayan, yok sayan tarihe Haziran isyanında gösterdik direnişte biz varız demeyi" dedi.

Açıklamadan sonra bir süre halay çeken kadınlar, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İM,Mİ(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)