KADINA Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliği kapsamında İzmit'teki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahneye konulan tiyatro oyununu topluca izlemeye giden kadınlar, pankart açıp şiddeti protesto etti.
Eğitim-Sen'in kadın üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliği kapsamında, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 'Kurdele ya da Artı Sonsuz' adlı, kadına yönelik şiddeti anlatan tiyatro oyununu izlemeye gitti. Seçil Mutlu'nun yazıp yönettiği oyunu izlemeye girmeden önce kültür merkezi merdivenlerinde toplanan kadınlar, 'Kadına yönelik şiddete son' yazılı pankart açtı.
Burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aysun Türkdönmez, Türkiye'de AK Parti iktidarı ile cinsiyet eşitsizliğinin giderek derinleştiğini ileri sürerek şunları kaydetti:
"Cinsiyet eşitsizliği, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaktadır. Kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığı, her gün 6 kadının öldürüldüğü, taciz, tecavüz ve şiddete maruz kaldığı bir süreçten geçiyoruz. Bugün kadınların etek boylarından tutun da evlerimizin içine kadar yaşamın her anını denetleme çabası içerisindeler. Aynı akıl, her gün 5 kadının öldürüldüğü, onlarca kadının taciz ve tecavüze uğradığı gerçeğini yok saymaktadır. Kadına yönelik şiddeti sıradanlaştırmaya çalışmaktadır."