İZMİR Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak' sözüne hep birlikte kahkaha atarak tepki gösterdi.
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, kadın üyelerle birlikte düzenledi basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak' sözüne hep birlikte kahkaha atarak tepki gösterdi. Aydın şöyle konuştu:
“Haya meselesi çok önemlidir. Biz neden haya edeceğiz Sayın Arınç ? Yüzümüz niye kızarsın ki? Herhangi bir suçluluk duygusu taşımıyoruz ki? Evlerimizde ayakkabı kutularında tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan dolarlar, eurolar çıkmadı ki. Hiçbir yolsuzluğa, adaletsizliğe adımız karışmadı ki. Siz bu soruları evlerinden ayakkabı kutularında tomar tomar euro çıkan kamu görevlilerine sorsanız. Yolsuzları, Zarrapları, tüyü bitmemişlerin hakkını cukkalayanları serbest bırakan yargı görevlilerine sorsanız. Hiç mi yüzleri kızarmıyor? Hiç mi hayaları yok? Karısını, sevgilisini, eski karısını, eski sevgilisini kız kardeşini öldüren adamları iyi halden 'tayt giydi kaykık oturdu' ağır tahrikleri bahanesiyle sıyırtılmasından utanıyor musunuz? Bu soruları hakimlerinize de soruyor musunuz? Kız çocuklarının tecavüzlerini 'tecavüz ederken bağırmamış' gülünç gerekçe ile indirim uygulanmasından salıverilmesinden haya ediyor musunuz? Bu soruları o yargıçlara da soruyor musunuz? Günde en az beş kadın katlini bir türlü önlenemeyen hükümet üyesi olarak hiç mi utanmıyorsunuz? Sizin bu vaazınızdan ilham alarak, 'ortalık yerde kahkaha attı ben de öldürdüm' diyenler çıkarsa haya edecek misiniz? 301 kişiye mezar olan Soma Holding patronuna bu aşırı kar hırsı uğruna iş cinayeti işlediği için utanmadın mı haya etmedin mi' diye hiç sordun mu?"
Kadınlar, toplantıda çalıştay raporunu da açıkladı. Kadın örgütlerinin yerel kararlara daha fazla katılması için çalışma yapılması gerektiğini belirten Şennur Genç, ulaşım araçları, sosyal alanlar ve pazaryerleri gibi alanlarda koşulların kadının rahat hareket edebilecek şekilde düzenlenmesini istedi. Genç, “Kadın bakış açısıyla mimari proje yarışmaları düzenlenmeli. Alzheimer olar kadın ve erkekler için misafirhane açılmalı. Parklarda bebek alt değiştirme ve emzirme odaları yapılmalı. Sokak hayvanları için mamamatikler artırılmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI