BURSA'da 'Kadın Dostu Kentler Projesi' kapsamında kadınlara yönelik şiddet ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla çalışma sürdürülüyor.
İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nın işbirliğinde İsveç Büyükelçiliği'nin mali katkılarıyla Bursa'nın da içinde bulunduğu 12 şehirde yürütülen "Kadın Dostu Kentler Projesi" Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın oluşturulması amacıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde atölye çalışması yapıldı.
Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Program Koordinatörü Burcu Üzümcüler, 'Kadın Dostu Kentler' programı yerel eşitlik eylem planı süreci hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Ayşegül Öcalan ile Uzman Dr. Pelin Feymi de programda eşitlik birimi temsilcilerinin çalışmalarına destek oldu.
Atölye çalışmasında, Bursa ölçeğinde eğitim, sağlık, istihdam, şiddet ve katılımcılık konularında yapılması gerekenler değerlendirildi. Çalışmada gruplara ayrılan eşitlik birimi temsilcileri, eşitlik ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılması konusunda fikir fırtınasına imza attılar. Gruplarda belirlenen sözcüler, ortaya koydukları farklı bakış açılarını sunumlarla diğer katılımcılarla paylaştılar.