TEOL Yabancı Dil Okulları Samsun Şube Müdürü Murat Bayraktaroğlu, "Kursiyerlerin yüzde 60-70’ini kadınlar oluşturuyor. Çünkü işe girerken önemli bir referans oluşturuyor" dedi.
Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda ikinci lisan öğrenmek isteyenlerin sayısında ciddi artış kaydedildi.. Samsun’da son 5 yıl içerisinde açılan kursların sayısı 15'e, kursiyerlerin sayısı da 2 bine ulaştı. Karadeniz Bölgesi’ndeki toplam kursiyer sayısının ise 5-6 bin civarında olduğunu belirten Teol Yabancı Dil Okulları Samsun Şube Müdürü Murat Bayraktaroğlu, kursa gidenlerin yüzde 60-70'ni kadınların oluşturduğunu ifade etti. Kadınların yabancı dile merak sarmasının işe girerken önemli bir referans olduğunu belirten Bayraktaroğlu, şöyle dedi:
"İşverenler artık bilgisayar ve yabancı dil bilen eleman arıyor. Talep ile birlikte ikinci lisan öğrenmek isteyenlerin de sayısı arttı. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri kursa geliyor. Velilerde yabancı dilin önemini bildiği için çocuklarını erken yaşta kursa göndermeye başladı. Bugün bölgedeki kursiyerlerin yaş ortalaması 18-19 civarına kadar indi. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde de Karadeniz Bölgesi’nde yabancı dil öğrenenlerin sayısının iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz."
Yabancı öğreniminde ise ilk sırayı İngilizce, ikinci sırayı Rusça, Almanca, Fransızca oluşturduğunu, Rusya ile ticaret arttıkça Rusça'ya da olan ilginin arttığını dile getiren Bayraktaroğlu, fakat kursiyerlerin sayısı arttıkça bölgede öğretmen sıkıntısının yaşanmaya başladığını, çünkü devletin de okullardaki açığı kapatmak için yabancı dil öğretmenleri kadroya aldığını vurguladı.