ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in bir bölümünü Kadınlar Plajı olarak düzenleneceğini açıkladığı Sarısu mesire alanında inşaat çalışmaları sürüyor. Ramazan Bayramı öncesi hizmete girmesi amaçlanan kadınlara özel alanın, kadınlı- erkekli kullanılan alandan görülmesini engellenmesi için plaj boyunca direkler dikildi.  
Antalya'da Ak Partili Büyükşehir Belediyesi'nin bir bölümünü 'Kadınlar Plajı' olarak düzenleyeceği Sarısu Orman İçi Mesire Alanı, 34 hektarlık alanı kapsıyor. Antalya Limanı'nın hemen batısında bulunan mesire alanının içinden geçen Sarısu Deresi, Büyükşehir Belediyesi'nin, 28 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı'ndan önce açılışını yapmaya hazırlandığı Kadınlar Plajı'nın, diğer kadınlı erkekli karışık kullanılacak alandan ayırıyor. Kadınlar, Sarısu'da kendilerine ayrılan bu bölümde denize girmek, güneşlenmek isterse, derenin üzerine inşa edilen köprüden geçerek bu bölüme ulaşabiliyor.
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET tarafından işletilen Sarısu mesire alanının kadınlara ayrılan bölümünde inşaat çalışmaları da bir yandan devam ediyor. Şimdilik erkeklerin girebildiği bölge aynı zamanda kadınlar için bir yaşam merkezi olarak kurgulanacak. Yaklaşık 300 metre uzunluğunda sahili bulunan kadınlara özel bölgede cankurtaranlar da kadın olacak. İnşaat çalışmaları kapsamında Kadınlar Plajı'nın diğer alandan görülmesi, mesire alanının hakim rengi yeşil bir örtüyle sağlanacak. Örtünün gerileceği direkler plajın sol bölümüne yerleştirilirken Sarısu'nun doğal dokusu içinde dikkat çekmemesi için de etrafı zakkum gibi deniz suyuna dayanıklı ağaç türleriyle kaplanacak.
Fakat yakında hayata geçecek uygulamaya Sarısu'nun kadın - erkek karışık bölümünde aileleriyle birlikte denize giren piknikçilerden tepki var. Uygulama ilk başta harem- selamlık olarak ifade edilen kadın ve erkeklerin ayrı plajlardan denize gireceği gibi  algılanıyor.
Ailesi ile birlikte Sarısu'da bulunan Zeynel Albayrak, plajın farklı bir alanının kadınlar için düzenlemesine karşı olduğunu söyledi. Hayatı ailesiyle birlikte paylaştığını söyleyen Albayrak, “Böyle bir düzenlemeyi istemiyorum" dedi.
Sarısu'da ailesiyle birlikte piknik yapan Hatice Demir Aksoy, kadınlara özel bir düzenlemenin ayrıştırıcı, ötekileştirici bir durum olduğunu savundu. Uygulamanın kadınları sürekli bir yerlere hapsetmek isteyen anlayışın tezahürü olduğunu savunan  Aksoy, Büyükşehir Belediyesi'nin böylesine bir ihtiyacı nasıl belirlediğinin de ayrıca tartışmalı bir konu olduğunu söyledi. Aksoy, "Ben insanlarla aynı alanda olmaktan rahatsızlık duymuyorum" dedi.
Ayfer Demir ise “Kadınların kendilerine ayrılmış özel bir alanda daha rahat hareket edebileceklerine inanıyor musunuz?" sorusuna ise "Hayır" diyerek karşılık verdi. Demir, "Kadınlar özgür ve özgüvenli olmalı. İstedikleri her yerde istedikleri gibi davranabilmeli. Plajları ayırarak daha rahat olunacağını sanmıyorum. Sokağa çıktığında ne olacak?" diye konuştu.  
Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlar plajı uygulamasının protesto etmek için Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği de yarın saat 11.00'de dernek binasında toplanarak basın açıklaması yapacak.

FOTOĞRAFLI